Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Corona Airways (mielipide Etelä-Saimaa 10.3.2020)

Lisätty 23.03.2020

On selvää, että kiinalaiselta torilta lähtenyt koronavirus ei olisi levinnyt kulovalkean tavoin ympäri maailman ilman massiivista lentoturismia. Varsin pian havaittiin, että virus on helposti ihmisestä toiseen tarttuva ja vaarallinen. Matkustamista ei kuitenkaan haluttu rajoittaa, jotta maailmantalous ja turismi eivät kärsisi. 

Koko Italia – ja erityisesti Pohjois-Italia – on nyt epidemia-aluetta. Käytännössä kaikki Euroopassa ja Suomessa uutisoidut koronavirustartunnat on saatu matkustettaessa Pohjois-Italiaan tai tartuntana siellä matkustaneilta.

Lappeenranta–Bergamo-lennot olisi tullut keskeyttää välittömästi Pohjois-Italian koronavirusepidemian tultua julki. Ennaltaehkäisy on huomattavasti tehokkaampi tapa torjua epidemiaa kuin ohjeet käsien pesemisestä ja hihaan yskimisestä.

Epidemia tappaisi suuren joukon ihmisiä, sulkisi koulut ja peruuttaisi jääkiekko-ottelut ja muut yleisötapahtumat. Tätä kirjoittaessa Bergamon lennot edelleen jatkuvat. Lippuja myydään jopa hintaan 19,99 euroa, mikä tarkoittaa vahvaa veronmaksajien subventiota.

 Tekniikan Maailmassa oli kaksi vuotta sitten hätkähdyttävä otsikko: ”Näin tapat naapurisi: Nastarenkaat ja märät polttopuut ovat yleisin keino, vaikka harva suostuu uskomaan sitä todeksi”. Italian lentoloman voi lisätä keinovalikoimaan.  

Kimmo Klemola, kaupunginvaltuutettu (vihr), Lappeenranta