Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Benjamin Ferencz 100 vuotta

Lisätty 23.03.2020

Benjamin Ferencz, USA:n pääsyyttäjä Nürnbergin sotarikosoikeudenkäynnissä 1946–1947, sanoi haastattelussa syksyllä 2006:

"Nürnbergin oikeudenkäynnissä todettiin, että hyökkäyssota on pahin mahdollinen kansainvälisen lain loukkaus, joka sisältää itsessään kaikki muut sotarikokset. Bush ja Blair tulisi tuomita siinä missä Saddam Husseinkin."

Tammikuussa hän sivalsi Trumpia kansainvälisellä oikeudella.

Benjamin Ferencz täyttää 100 vuotta 11.3.2020.

”Iranilaisen kenraalin moraaliton tappaminen (New York Timesin mielipidekirjoitus 16.1.2020)

Päätoimittajalle:

Vielä sadantenakaan elinvuotenani en voi vaieta. Tulin Yhdysvaltoihin tammikuussa 1921 köyhänä siirtolaispoikana. Olen kokenut velvollisuudekseni maksaa takaisin Yhdysvalloille kaikista niistä mahdollisuuksista, joita se on minulle antanut.

Olin amerikkalainen sotilas toisessa maailmansodassa ja toimin pääsyyttäjänä Nürnbergin oikeudenkäynnissä, jossa natsijohtajia oli syytettynä miljoonien viattomien miesten, naisten ja lasten murhaamisesta.

USA:n presidentinhallinto vastikään ilmoitti, että presidentin määräyksestä Yhdysvallat oli ”poistanut” (murhannut) sellaisen maan sotilaskomentajan, jonka kanssa maamme ei ole sodassa. Harvardista valmistuneena oikeustieteilijänä, joka on kirjoittanut aiheesta laajasti, pidän tätä moraalitonta tekoa maamme lakien ja kansainvälisen lain vastaisena.

Ihmisillä on oikeus tietää totuus. Yhdistyneiden kansakuntien peruskirja, kansainvälinen rikostuomioistuin ja YK:n kansainvälinen tuomioistuin on kaikki sivuutettu. Nuorukaiset ympäri maailman ovat hengenvaarassa, ellemme onnistu kääntämään niiden päitä, jotka valitsevat mieluummin sodan kuin lain.

Benjamin B. Ferencz

Delray Beach, Fla.”