Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lukijalta: Suojellaan luontoa ja pidetään Lappeenrannan lentokenttä harrastelentokenttänä (mielipide Etelä-Saimaa 12.2.2021)

Lisätty 18.02.2021

Etelä-Saimaa käsitteli 19.1. artikkelissaan Lappeenrannan lentokenttäsuunnitelmia.

Lyhyesti sanottuna lentokenttä olisi järkevintä säilyttää harrastajalentokenttänä. Lentobisnestä veronmaksajien tukemana ei tule jatkaa. Lentoasemayhtiö tekee karmeaa tappiota ja lentoasemasäätiön kautta pumpataan verorahoja halpalentoyhtiöiden tytäryhtiöille (mm. Jerseyn saarelle). Myös aluetaloudellisesti toiminta on järjetöntä. Kaupunki tukee venäläisten ja eteläkarjalaisten lomalentoja. Rahaa virtaa ulos maakunnastamme eteläisiin maihin, Keski-Euroopasta turisteja ei ole Lappeenrantaan juurikaan tullut.

Maailman lentokoneet lentävät 99,99999-prosenttisesti raakaöljyllä ja lentokerosiinin päästökerroin on säteilypakotteen takia kaksinkertainen bensiiniin verrattuna. Halpalentoliikenteen tukeminen ei yksinkertaisesti sovi Green Leaf -palkinnon voittaneelle kaupungille.

Suomen vanhin lentokenttä voisi toimia edelleen harrasteilmailijoiden käytössä ja vaikkapa sähkölentokoneiden kehityksen keskuksena. Näitä varten lentokentälle ei tarvitse tehdä miljoonien kiitorata- ja matkustajaterminaali-investointeja.

Lappeenrannan lentokenttä on myös monien uhanalaisten hyönteislajien ja kasvien paratiisi. Vuonna 2016 julkaistiin luontokartoittajien Jari Kaitilan ja Petri Parkon raportti Lappeenrannan lentokentän luontoarvoista. Raportti alkaa sanoilla: ”Lappeenrannan lentokenttä on todennäköisesti maamme merkittävin paahdeympäristö, jolla esiintyy lukuisia uhanalaisia ja silmälläpidettäviä hyönteislajeja.”

Samasta syystä tulee noudattaa varovaisuusperiaatetta suurten aurinkopaneelipuistohankkeiden suhteen.