Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Biokaasuautot (puhe puoluevaltuuskunnassa 26.9.2020)

Lisätty 01.10.2020

Arvoisa puoluevaltuuskunta,

Tartun pieneen yksityiskohtaan, biokaasuautoihin. Jokainen biokaasulla toimiva henkilöauto, kuten myös sähköauto, säästää elinkaarensa aikana tankkiautollisen raakaöljyä. Meillä on Suomessa kolme miljoonaa henkilöautoa. Kyse ei siis ole pienestä asiasta.

Monelle änkyrälle sähköauto on kirosana – näin vaikka se on jopa käyttäjälle taloudellisempi ja huoltovarmuuden, kansantalouden ja ympäristön kannalta erittäin järkevä. Sähköautolle meillä on runsaasti kannustimia alhaisesta autoverosta ja ajoneuvoverosta lähtien.

Biokaasu sopii kotimaisena vaihtoehtona hieman paremmin myös änkyröille, ja myös biokaasulla ajaminen on bensiinillä tai dieselillä ajamista edullisempaa. Valitettavasti biokaasuautot ovat alkaneet saada turpiin vähän joka suunnalta. Kaasuauton päästöt, autovero ja ajoneuvovero lasketaan fossiilisen maakaasun päästöjen mukaan. Tilanne on ristiriitainen verrattuna täyssähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin. Sähköautot lasketaan autonvalmistajien tilastoissa nollapäästöisiksi, kun kaasuautoilla on suunnilleen fossiilisen dieselin päästöt. Tämä on johtanut siihen, etteivät valmistajat enää panosta kaasuautoihin. Tätä ongelmaa on nostanut esiin meppimme Heidi Hautala.

Suomessa kaasuautoille on tulossa biokaasun jakeluvelvoite nestemäisten biopolttoaineiden tapaan. Kuulostaa sinänsä hyvältä ja tämä taitaa olla hallituksen vihreä tavoite. Biokaasun jakeluvelvoiteosuus on kaavailun mukaan 20 % vuonna 2022 ja nousisi vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttiin. Biokaasun osuus on jo nyt 60 prosenttia. Mitään erityistä edistystä jakeluvelvoite ei siis toisi, nestemäisten biopolttoaineiden jakeluvelvoite jopa ilmeisesti hieman pienenisi. Jakeluvelvoite katsotaan tueksi biokaasulle ja sen myötä biokaasu on laitettava verolle, mikä nostaisi biokaasun hintaa merkittävästi.
Nykyinenkin biokaasutuotanto riittäisi moninkertaiselle määrälle autoja. Itse lopettaisin fossiilisen maakaasun ajoneuvomyynnin. Tämä saattaisi lopulta vaikuttaa myös kaasuautojen verokohteluun. Esitin tämän idean Gasumin biopolttoainejohtajalle, joka kannatti sitä ja sanoi että se olisi todellinen ”game changer”.

Kuten Iiris Suomelakin antoi ymmärtää, kaikkien myytyjen uusien henkilöautojen tulisi olla tästä päivästä lähtien joko täyssähkö- tai kaasuautoja, jotta kunnianhimoisiin tavoitteisiin päästäisiin. Päätösten tulisi olla tätä tavoitetta tukevia eikä kampittavia.
Kiitos

Kimmo Klemola, puoluevaltuuskunnan jäsen, Kaakkois-Suomen vihreät