Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Autoilussa on menossa suuri murros (Etelä-Saimaa mielipide 30.3.2019)

Lisätty 01.04.2019

Juha Pyrhönen (ES 23.3.) ja Pekka Lakka (ES 24.3.) pohtivat millä käyttövoimilla autojen kannattaisi tulevaisuudessa kulkea. Dieselautot, biodiesel ja synteettinen ”aurinkodiesel” saivat heiltä erityisesti kannatusta.

Vaikka sähkö- ja varsinkin kaasuauto ovat suurimmalle osalle autoilijoista jo nyt järkevin vaihtoehto uutta autoa hankittaessa, laajassa Suomessa monien on edelleen ajettava perinteisillä autoilla etäisyyksien tai tankkausverkoston puutteellisuuden takia. Hinta on myös suuri este – halpoja sähkö- tai kaasuvaihtoautoja ei toistaiseksi ole tarjolla.

Bensiini ja diesel tehdään yli 90-prosenttisesti raakaöljystä. Ilmastonmuutoksen torjunnan ja myös huoltovarmuuden takia raakaöljyn käytöstä tulisi päästä eroon. Bioetanoli ja biodiesel valmistetaan käytännössä ruokakasveista, eivätkä ne riitä alkuunkaan korvaamaan nykyistä kulutusta. Biopolttoaineiden elinkaaren kasvihuonekaasupäästöt voivat myös olla yllättävän suuria. Suomessa valmistettavien biodieseleiden suurien päästövähennyslukemien takana on luova (poliittinen) tulkinta siitä, että ne on valmistettu tähteistä tai jätteistä.

Synteettistä dieseliä voidaan valmistaa aurinko- tai tuulisähkön avulla. Ongelmia ovat huono hyötysuhde ja prosessin kalleus. Ohjasin vuosikymmenen alussa aiheesta diplomityön ja tulos oli, että sähkö kannattaa mieluummin käyttää sähköautoissa.

Tein varsin tarkan elinkaarivertailun eri Volkswagen Golfin käyttövoimien välillä. Vaikka sähköauton valmistus aiheuttaa enemmän päästöjä kuin polttomoottoriauton valmistus, sähköauto on kuitannut Suomessa bensiiniauton päästöt jo 26 000 kilometrin jälkeen. Sähköauton akkujen päästöt tulevat lisäksi tulevaisuudessa laskemaan merkittävästi.

Kaikki auton elinkaaren kustannukset huomioiden, edullisin valinta nyt uuden auton ostavalle on kaasuauto. Hyvin pian myös sähköauto ohittaa bensiini- ja dieselauton. Uuden fossiiliauton ostaminen 2020-luvulla ei ole enää järkevää. Käytettyjä vanhoja autoja riittää vuosikymmeniksi eteenpäin niitä haluaville.

Kimmo Klemola, tekniikan tohtori, kansanedustajaehdokas (vihr)